Madeleine AhlqvistFrån och med mitten av mars 2014 får Hallstahammaras kommun en ny näringslivschef i Madeleine Ahlqvist. Efter dryga decenniet i arbete för Västerås näringsliv är hon redo att ta tag i utmaningen att lyfta Hallstahammars näringsliv från bra till bäst. 

Född och uppvuxen på västkusten landade Madeleine Ahlqvist i Västerås 1986 och har sedan dess varit västmanlänning. Med en examen som byggnadsingenjör har vägen fram till dagens utnämning inte varit spikrak men det är enligt henne själv hennes driv att göra nya saker som lett henne hit.

– Jag är en person som alltid vill ha nya utmaningar, berättar hon, och det räknar jag med att få i min nya tjänst också. Det finns helt andra möjligheter att jobba nära företagandet på en mindre ort än i en större och den utmaningen ser jag fram emot!

Madeleine beskriver sig själv som en person med stort engagemang, en god portion självförtroende och ett högt tempo och hon ser positivt på framtiden.

– Det ska bli otroligt spännande att börja jobba i Hallstahammar. Beskedet kom verkligen som en tidig julklapp för mig!

”Hallstahammar en väldigt positiv del av Västmanland”
Madeleine har en väldigt positiv bild av kommunen även om hon inte känner den i detalj. Förutom egna erfarenheter av kanotturer på kanalen och besök i Strömsholm associerar hon Hallstahammar främst till ett bra företagsklimat och en bra ort för barnfamiljer.

– Det finns en särskild positiv aura runt Hallstahammar som inte finns i alla mindre kommuner i länet, säger hon. Hallstahammar är en väldigt positiv del av Västmanland.

Att hon inte är från orten tror hon i sig är en styrka.

– Hallstahammar har redan kommit långt i utvecklandet av handeln och jag tror att jag som kommer utifrån kan förstärka och vidareutveckla det arbetet ytterligare. Med min erfarenhet inom allt från nätverksarbete och företagsfrukostar till att stimulera nyföretagande hos invandrargrupper tror jag att jag har mycket att tillföra det lokala näringslivet

10 år i Västerås näringsliv
Fram till millennieskiftet arbetade Madeleine i det privata näringslivet både inom försäkringsvärlden och på konsultbolag. När IT-bubblan sprack började hon arbeta som VD för Västerås Citysamverkan och sedan vidare till jobb som näringslivsutvecklare på Västerås Stad.

– Jag ser det som en styrka att jag arbetat länge i företag och varit med om både svarta och röda siffror men att jag också arbetat ”på andra sidan” och länge arbetat med att utveckla företagandets förutsättningar.

Hallstahammars kommun hälsar Madeleine hjärtligt välkommen på sin nya post och ser fram emot att hon blir en i gänget i mars. Välkommen!

 

Text från Hallstahammar.se

Foto Västerås stad