Årets uppstickare: Jonas Lundström, Skantzen Brukshotell

Årets inspiratör: Anders Geidemark

Årets grundbult: Kolbäck Gästgivaregård

Årets exportföretag: Sandvik Heating Technology AB

Årets uppstickare 2010

Jonas Lundström
Skantzen Brukshotell

Motivering
Denna norrlandsvind som svepte ned över Hallstahammar och satte Skantzen Brukshotell på Sverigekartan. Med grillaftnar, musikshower och en entusiastisk personal har han lyckats marknadsföra den nya showrestaurangen på ett framgångsrikt sätt. Vilken uppstickare!

Årets inspiratör 2010

Anders Geidemark

Motivering
Fotografen Anders Geidemark är en mästare på att tolka stämningar med sin kamera. Han inspirerar med bilder, ljud och texter i både levande visningar och i tryckt form. Anders är en fantastisk inspiratör, en skicklig föreläsare och en god ambassadör för Hallstahammars kommun i hela världen.

Årets grundbult 2010

Kolbäcks Gästgivaregård

Motivering
Kolbäcks Gästgivaregård är ett historiskt gästgiveri, som har drivits på platsen sedan år 1670. Marianne och Jarmo Koskela är dagens krögare och driver Kolbäcks Gästgivaregård med stor entusiasm och med nytänkande idéer. En historisk och smakrik grundbult med anor.

Årets exportföretag 2010

Sandvik Heating Technology AB

Motivering
I Hallstahammar har Sandvik Heating Technology AB en produktion som till 98 procent går på export. Ortens största företag, som i år varit verksamt i 80 år, leds framgångsrikt av VD Jonas Gustavsson. Företaget är en värdig vinnare till utmärkelsen Årets Exportföretag i Hallstahammar 2010.

Foto: Leif Björklund