Årets uppstickare: Sportringen, Jan Fröjdman & Agneta Ingels

Årets inspiratör: Ronny Ring, Hallstahammars kommun

Årets grundbult: Åsby Hem & Trädgård, Mikael Metzmaa & Richard Metzmaa

Årets uppstickare 2008

Sportringen,
Jan Fröman & Agneta Ingels

Motivering
Jan och Agneta driver ett nystartat företag som ständigt utvecklas. Deras enorma entusiasm och affärssinne gör dem till en värdig kandidat till Årets Uppstickare. Butiken med sportartiklar har kompletterats med profilprodukter och mer är på gång. Jan är en idérik person som också är engagerad i flera av kommunens företagsnätverk. För personalen i Sportringen är kunden alltid i centrum.

Årets inspiratör 2008

Ronny Ring,
Hallstahammars kommun

Motivering
Ronny Ring har ett nytänkande som inspirerat hela Hallstahammar. Med enkla medel och kreativitet har utsmyckningar och blomsterarrangemang skapat glädje och stimulans för alla kommunmedborgare och besökare.

Årets grundbult 2008

Åsby Hem & Trädgård,
Mikael & Richard Metzmaa

Motivering
Åsby Hem & Trädgård har under många år varit ett av Hallstahammars mest kända varumärken. Åsby Hem & Trädgård är det stora dragplåstret i Åsby Skantzenområdet, som årligen besöks av nära en halv miljon besökare. Mikael och Richard Metzmaa har under senare år fortsatt att utveckla sin affärsidé genom stora investeringar. Företaget uppfyller väl kriterierna som ett stabilt företag som under lång tid verkat med gott resultat och betytt mycket för de anställda och samhället.

Foto: Leif Björklund