FrukostmöteFrukost i Hallsta, torsdag 7 februari 2019

07:30 – 09:00 i Hallstaparken, Folkets hus

 

Nästa Frukost i Hallsta är den 7 februari.  På detta möte berättar vi bland annat om olika projekt som drivs just nu i kommunen.

Framtidens Företagare är ett projekt där ungdomar i bland annat Hallstahammar från årskurs 8-9 och årskurs 1 på gymnasiet får möjligheten att testa på att driva ett eget företag under sommaren. Med hjälp och stöttning av handledare tar deltagarna fram en affärsplan som de sedan arbetar efter. Emma Emet besöker Frukost i Hallsta och berättar mer om projektet.

Tehuset i Hallstahammar är ett integrationsprojekt och en mötesplats för kvinnor från olika religioner, etniska grupper och politisk åskådning. Maj-Lis Fyrö, en av initativtagarna besöker frukostmötet och berättar mer om bakgrunden.

Lina Andersson från Hallstahem besöker oss igen och berättar bland annat om deras del i projektet ”Schysst framtid”, med syftet att stärka barn och ungas självförtroende och bättra deras självbild genom förebilder från idrottsvärlden.

Hur förbereder vi oss för kris på olika nivåer i kommunen? Hur arbetar vi förebyggande och aktivt vid en krissituation? Lina Marklund, säkerhetssamordnare på Hallstahammars kommun, förklarar hur detta arbete genomförs.

Frukosten serveras mellan klockan 7.30–8.00. Därefter får du lyssna på intressanta intervjuer fram till klockan 9.00. Efter frukostmötet har du möjlighet att ställa frågor kring stöd och rådgivning till våra näringslivsfrämjande aktörer så som Almi, Handelskammaren, Region Västmanland, Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen m. fl. som finns på plats för er.

Frukostsponsor denna morgon är Hallstahammar Promotion.

Karl Beijbom är moderator. Karl är journalist och bokförläggare. Skriver regelbundet krönikor på ledarsidorna och kultursidorna i VLT och i övriga dagstidningar i Västmanland.

Frukost i Hallsta sker första torsdagen varje månad och är kostnadsfritt. Det är Hallstahammar Promotion och Hallstahammars kommun som bjuder in dig till detta. Vi förenar nytta med nöje.

Frukost i Hallsta filmas och visas live på Hallstahammar kommuns facebooksida.

Varmt välkommen!

Anmäl dig i formuläret

(*) obligatoriska fält

Namn (*)

Organisation (*)

E-post (*)

Meddelande

Svara rätt på följande fråga för att kunna skicka meddelandet.

Anmälda deltagare

Lista med deltagare hittar du här.