FrukostmöteFrukost i Hallsta, torsdag 4 oktober 2018

07:30 – 09:15 i Hallstaparken, Folkets hus

 

Nästa Frukost i Hallsta är den 4 oktober.  Syftet är att belysa de aktörer som samverkar med näringslivet för att få unga att bli intresserade av företagande, från förskola till längre upp i åldrarna.

Linda Stenberg från Förskolan Ekot kommer prata om utbildnings-perspektiv både gällande förskolans pedagoger samt barnens utbildning då det är första ledet i barnens utveckling utifrån skollagen. Linda Stenberg berättar också tillsammans med Patrik Vrethed (TPC) om kompetensförsörjningen inom förskolan respektive industrin.

Under morgonen får vi även lyssna på Johan Eliases, regionchef för Ung företagsamhet. UF utbildar unga i Entreprenörskap och forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

Sara Collin från handelskammaren gästar oss igen och berättar om läget inom pilotprojektet- ”Entreprenörskap i skolan-röda tråden” samt lyfter Yrkeshögskolan som har en stark koppling till näringslivet.

Frukosten serveras mellan klockan 7.30–8.00. Därefter får du lyssna på intressanta intervjuer fram till klockan 9.00. Frukostvärd och sponsor är Hallstahammar promotion. Vi kommer som vanligt att få en god frukost, träffa nya människor och lära oss nya saker.

Under resterande året kommer vi efter frukostmötena ha ett inslag som vi kallar ”Kvartsamtalet”. Tanken är att ni företagare ska kunna ställa frågor kring stöd och rådgivning till våra näringslivsfrämjande aktörer så som Almi, Coompanion, Handelskammaren, Region Västmanland, Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen m. fl. som finns på plats en stund efter varje frukostmöte.

Karl Beijbom är moderator. Karl är journalist och bokförläggare. Skriver regelbundet krönikor på ledarsidorna och kultursidorna i VLT och i övriga dagstidningar i Västmanland.

Frukost i Hallsta sker första torsdagen varje månad och är kostnadsfritt. Det är Hallstahammar Promotion och Hallstahammars kommun som bjuder in dig till detta. Vi förenar nytta med nöje. Som vanligt håller vi till i Hallstaparken, Folkets hus i Hallstahammar.

PS. Vi kommer även nämna de nominerade till årets Guldyra under morgonen

Varmt välkommen!

Anmäl dig i formuläret

(*) obligatoriska fält

Namn (*)

Organisation (*)

E-post (*)

Meddelande

Svara rätt på följande fråga för att kunna skicka meddelandet.

Anmälda deltagare

Lista med deltagare hittar du här.