Ett femtiotal personer kom till Frukost i Hallsta i Hallstaparken den 3 mars. Morgonen bjöd på många intressanta gäster i soffan. Där ibland vår tvåspråkiga (svenska och finska) informatör från kommunen, arbetsförmedlingen i Hallstahammar, Slipparinga.se och Svenskt Näringsliv. Morgonens frukostsponsor var Länsförsäkringar Bergslagen Bank & Försäkring.

Länsförsäkringar berättade att de har ca 200 000 kunder och 300 000 försäkrade i deras bolag. De menar att Länsförsäkringar är unika på att leverera finansiella tjänster under ett och samma tak: bank, försäkring, pension och liv. Det som också gör dem unika är att de är kundägda och inte aktieägda. Detta har inneburit att deras kunder har fått tillbaka utdelning på både 80 och 100 miljoner kronor vissa år. Länsförsäkringar delade ut sadelskydd och reflexvästar till frukostgästerna.

Marianne Kiskelä är vår tvåspråpkiga informatör på Hallstahammars kommun. Hallsta tog hem priset förra året för bästa finska förvaltningskommun av ett 50 tal kommuner i hela Sverige.

-Hallstahammar har ett bra samarbete både inom kommunen men även med lokala föreningar och vi utvecklar arbetsmetoder varje år, berättade Marianne. Till sommaren kommer t.ex. den finska förvaltningen ha aktiviteter på Västerås Cityfestival. I år gick dock priset till Västerås som bästa förvaltningskommun.

– Målet är att priset ska hållas inom Västmanland men helst i Hallstahammar, avslutade Marianne.

Tre tjejer har bildat företaget Slipparinga.se. De har alla bakgrund från försäljning och erbjuder i dag möjligheten att boka kundbesök åt företag. Om du vill slippa att ringa själv så besök deras hemsida slipparinga.se.

Arbetsförmedlingen i Hallstahammar var också på plats och berättade att de anordnar två aktiviteter i mars. Sommarjobbsmässa den 8 mars där arbetssökande har möjlighet att möta upp rekryterande företag och en kväll med rekryteringsskola för företagare där en jurist berättar om anställningsavtal, försäkringar och hur man går till väga vid en rekrytering m.m

Sofia Sjöström, biträdande regionchef för Svenskt Näringsliv, hintade också avslutningsvis om aktiviteter som är på gång. Tillsammans med Företagarna och LRF anordnar de bland annat en workshop för företagsamhet på Expectrum i Västerås den 18 mars. Ett 30-tal politiker är inbjudna, där ibland vårt kommunalråd Catarina Pettersson, för att diskutera företagarnas viktigaste frågeställningar.

Nästa frukostmöte är den 7 april

Varmt välkomna med er anmälan på hallstapromo.se!